poltavski-komunalniki-rozpovili-yak-obiyti-antirosiyski-sanktsiyi-rnbo-ukrayini

Полтавські комунальники розповіли, як обійти антиросійські санкції РНБО України

 • 17425 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. У запорізькому комунальному підприємстві "Полтававодоканал" розповіли, як обійти схвалені Президентом України антиросійські санкції РНБО, повідомляє УНН з посиланням на лист відомства.

Йдеться про російські автобуси ПАЗ, які виготовляє "Павловський автобусний завод" під керівництвом бізнесмена з РФ Олега Дерипаски.

Один з таких автобусів комунальники з "Полтававодоканал" придбали в минулому році за 1 100 000 грн у компанії "Радіал-Україна", афілійованої з народним депутатом від групи "Відродження" Дмитром Святашем і його партнером Василем Поляковим. При чому придбали буквально через кілька місяців після того, як "Павловський автобусний завод" потрапив до списку санкцій РНБО України.

На запитання УНН, як комунальному підприємству вдалося купити заборонений в Україні автобус Дерипаски за бюджетні гроші, у "Полтававодоканал" відповіли, що для цього користуються суперечливими нормами законодавства.

"Додатком 2 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" №270 вказано ТОВ "Павловський автобусний завод".

Під час визначення переможця до уваги було прийнято роз'яснення Мінекономрозвитку від 07.06.2017 №3304-06/18970-06 "Про застосування санкцій", зокрема заборону здійснення державних закупівель у юридичних осіб - резидентів іноземних держав державної форми власності та юридичних осіб, частка статутного капіталу яких перебуває у власності іноземної держави, а також державних закупівель у інших суб'єктів госпдіяльності, які здійснюють продаж товарів походження з іноземної держави, проти якої застосовані санкції відповідно до Закону.

Разом з тим, частиною другою статті 6 Закону України "Про санкції" встановлено, що закони та інші нормативно-правові акти України діють в частині, що не суперечать цьому Закону", - відзначили в "Полтававодоканал".

Нагадаємо, в СБУ обіцяли з'ясувати, як російські автобуси потрапили в Україну.

Українські Національні Новини

Політика