pivdenna-koreya-mozhe-prizupiniti-nizku-sanktsiy-proti-kndr-na-chas-olimpiadi

Південна Корея може призупинити низку санкцій проти КНДР на час Олімпіади

 • 9359 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Республіка Корея може тимчасово призупинити дію низки санкційних положень щодо КНДР, якщо це буде потрібно для забезпечення участі представників Пхеньяна в зимових Олімпійських іграх у Пхьончхан. Про це заявив у вівторок офіційний представник південнокорейського МЗС Но Гю Док, передає УНН з посиланням на ТАСС.

За його словами, мйдеться про можливе скасування заборони на в'їзд до Південної Кореї для низки північнокорейських офіційних осіб, пов'язаних з ракетно-ядерною програмою КНДР.

"Сеул задля цього може розглянути можливість відповідних кроків спільно з Радою Безпеки ООН і іншими зацікавленими державами", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства.

У результаті проведених раніше у вівторок міжкорейських переговорів в Пханмунджомі КНДР запропонувала направити на зимові Олімпійські ігри до Пхьончхана своїх високопоставлених представників, демонстраційну команду з тхеквондо, а також своїх танцюристів і музикантів.

Південнокорейська сторона зі свого боку запропонувала делегаціям двох країн разом пройти під час церемоній відкриття і закриття Ігор.

Перший раунд діалогу щодо нормалізації відносин між Республікою Корея і КНДР відбувся у вівторок вранці. Головною темою перших з грудня 2015 року міжкорейських переговорів, як було оголошено раніше, стали практичні кроки щодо поліпшення відносин Сеула і Пхеньяна, зокрема можлива участь північнокорейських спортсменів у зимових Олімпійських Іграх 2018 року в Пхьончхані, які пройдуть з 9 по 25 лютого.

Українські Національні Новини

Новини Світу