peregorivnik-schodo-brexit-vid-yes-ochikuye-konstruktivnikh-peremovin

Переговірник щодо Brexit від ЄС очікує "конструктивних" перемовин

 • 11801 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Головний переговірник від ЄС щодо виходу Великої Британії з блок Мішель Барньє заявив, що сподівається на "конструктивні" перемовини щодо Brexit цього тижня, передає УНН з посиланням на AFP.

Переговори щодо Brexit розпочалися сьогодні в Брюсселі, коли М.Барньє зустрівся зі своїм колегою, британським міністром з питань виходу країни з ЄС Девідом Девісом.

"Сьогодні ми починаємо переговори щодо впорядкованого виходу Великої Британії з ЄС", - сказав М.Барньє.

Першим завданням сторін має стати "усунення невизначеностей, викликаних Brexit", заявив він, посилаючись на питання щодо прав громадян ЄС в Британії і можливого впливу відкритого кордону між Північною Ірландією і республікою.

"Я сподіваюся, що сьогодні ми можемо визначити пріоритети і графік, щоб дозволити мені повідомити (лідерам ЄС) в кінці цього тижня, (що) ми провели конструктивний початок переговорів", - зазначив він.

Д.Девіс також позитивно відгукнувся щодо початку переговорів, зазначивши, що "є більше того, що нас об'єднує, ніж роз'єднує".

Він додав, що переговори будуть проводитися в "позитивному і конструктивному тоні", а Велика Британія, яка прагне до "сильного і особливого партнерства в майбутньому".

Нагадаємо, Б.Джонсон заявив, що Лондон очікує "щасливого" результату Brexit для обох сторін.

Українські Національні Новини

Новини Світу