parlament-niderlandiv-viznav-provinu-rosiyi-za-zbittya-mn17

Парламент Нідерландів визнав провину Росії за збиття МН17

 • 11669 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Палата представників нідерландського парламенту підтримала рішення Нідерландів та Австралії визнати вину Росії у збитті рейсу МН17. Про це повідомляє NOS.nl, передає УНН.

Зазначено, що рішення підтримав навіть лідер партії "Форум за демократію" Тьєррі Боде, який сумнівався в незалежності Об'єднаної слідчої групи, яка займається розслідуванням катастрофи і навіть писав листа президенту США Дональду Трампу з проханням про нове розслідування.

Під час дебатів він сказав, що як і раніше знаходиться в "максимальному пошуку правди" і шкодує про лист, проте результати досліджень, які слідча група представила на минулому тижні, здаються йому ретельними і правдоподібними. Саме тому він тепер підтримує рішення влади про притягнення Росії до відповідальності.

Разом з тим, кілька опозиційних партій, серед яких "Форум за демократію", PVV, CDA та SP, хочуть також провести розслідування щодо ролі України в цій катастрофі.

Депутат "Партії свободи" Раймонд де Рон заявив, що Україна повинна бути притягнута до відповідальності, "оскільки не закрила свій повітряний простір". За його словами, українські спецслужби ще за день до катастрофи зафіксували прибуття ЗРК "Бук" в Україну.

"Бук" привозять для того, щоб стріляти з нього, а не щоб показувати на площі", - заявив Рон.

Міністр Стеф Блок заявив, що на сьогодні немає достатніх доказів відповідальності України і закликав дочекатися подальших висновків Спільної слідчої групи. Він додав, що "не виключає відповідальності України" в майбутньому.

Нагадаємо, глава Міністерства транспорту Малайзії Ентоні Лок назвав звинувачення, які були висунуті на адресу Росії у справі про катастрофу пасажирського літака Boeing, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, мало переконливими і погано доведеними.

Українські Національні Новини

Політика