p-poroshenko-obgovoriv-iz-glavami-mzs-litvi-ta-shvetsiyi-protidiyu-realizatsiyi-pivnichnogo-potoku-2

П.Порошенко обговорив із главами МЗС Литви та Швеції протидію реалізації "Північного потоку-2"

 • 10684 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з главами зовнішньополітичних відомств Литви та Швеції Лінасом Лінкявічюсом та Маргот Вальстрьом обговорив порушення Кремлем мінських домовленостей, а також протидію реалізації антиєвропейського проекту "Північний потік-2". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Глави держави, передає УНН.

Як повідомили в АП, Глава держави подякував міністрам за активні політичні позиції щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України.

"Було привернуто увагу до триваючого брутального порушення Кремлем Мінських домовленостей, що спричиняє подальше ускладнення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі. Відзначено, що все частіше ціллю для обстрілів із застосуванням забороненого озброєння стають мирні мешканці і цивільні об'єкти", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі відзначили, що міністри привітали Україну з отриманням безвізового режиму для поїздок до держав-членів ЄС, підкресливши значні реформаторські зусилля України для забезпечення такого результату.

"Було домовлено про подальшу спільну роботу з литовською та шведською сторонами з метою консолідації міжнародної допомоги Україні для забезпечення подальшого прогресу на шляху європейських реформ. Окрему увагу було приділено координації зусиль з метою протидії реалізації антиєвропейського проекту "Північний потік-2", - повідомили в АП.

Як повідомляв УНН, голови МЗС Швеції та Литви прибули Україну з робочим візитом.

Українські Національні Новини

Політика