p-klimkin-zustrivsya-z-diyuchim-golovoyu-obsye-s-kurtsom

П.Клімкін зустрівся з діючим головою ОБСЄ С.Курцом

 • 25494 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Міністр П.Клімкін та Діючий голова ОБСЄ С.Курц були єдині у необхідності продовження зусиль, спрямованих на забезпечення безперешкодного доступу СММ до всієї тимчасово неконтрольованої Урядом України території Донбасу, у т.ч. до ділянки українсько-російського державного кордону з метою забезпечення постійного і повного моніторингу з боку ОБСЄ, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

"Ми високо цінуємо зусилля Австрійського головування в ОБСЄ, спрямовані на мирне вирішення конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією проти нашої держави" - наголосив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі 7 червня з Діючим головою ОБСЄ, Федеральним міністром європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьяном Курцом.

П.Клімкін підтримав прагнення австрійського головування в ОБСЄ сприяти якнайскорішому поліпшенню технічного оснащення Місії засобами спостереження, у т.ч. інфрачервоними камерами спостереження, а також намірів збільшити кількість спостерігачів ОБСЄ на Донбасі до 1000 осіб.

Сторони домовилися продовжувати пошук шляхів посилення присутності ОБСЄ на Донбасі, у тому числі і щодо можливості розгортання поліцейської місії ОБСЄ в ОРДЛО.

Українська сторона також висловила вдячність за рішення уряду Австрії виділити 1 млн євро на проекти з розмінування на Донбасі.

У рамках двосторонньої тематики міністри підписали міжурядовий меморандум про взаємний доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв та консульських установ як в Україні, так і в Австрії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін розпочав переговори з головою департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером у Києві.

Українські Національні Новини

Політика