p-klimkin-neobkhidno-posiliti-prisutnist-obsye-na-donbasi-ta-v-ar-krim

П.Клімкін: необхідно посилити присутність ОБСЄ на Донбасі та в АР Крим

 • 7088 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі із Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром наголосив на необхідності забезпечення постійного моніторингу СММ на лінії розведення та присутності спостерігачів Місії на неконтрольованій ділянці українсько-російського державного кордону в окремих районах Донецької та Луганської областей, передає УНН із посиланням на прес-службу МЗС України.

Як повідомили у прес-службі МЗС, 8 грудня у Гамбурзі у ході 23-го засідання Ради Міністрів закордонних справ ОБСЄ відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром.

Сторони, за інформацією дипвідомства, обговорили можливості посилення безпекового компоненту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з метою забезпечення здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

"Міністр Клімкін наголосив на необхідності забезпечення постійного моніторингу СММ на лінії розведення та присутності спостерігачів Місії на неконтрольованій ділянці українсько-російського державного кордону в окремих районах Донецької та Луганської областей. Окремо було підкреслено важливість моніторингу з боку ОБСЄ та її незалежних інститутів в тимчасово окупованому Криму, враховуючи грубі порушення прав людини в Криму", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін візьме участь у 23-му засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яке відбудеться 8-9 грудня в Гамбурзі (Німеччина).

 

Українські Національні Новини

Політика