p-klimkin-do-mikolaya-nalipiv-varenikiv-dlya-ukrayinskikh-politikiv-ta-posliv-britaniyi-ssha-ta-sloveniyi

П.Клімкін до Миколая наліпив вареників для українських політиків та послів Британії, США та Словенії

 • 7816 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін наліпив вареників до дня святого Миколая і частував ними українських політиків та послів Британії, США та Словенії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"За давньою украінською традицією, в колі друзів і родини, починаємо святкувати Миколая. Разом з Послами Британії, США, Словенії в Украіні сьогодні смакували украінську кухню від міністра Павла Клімкіна. Було смачно", - написала І.Геращенко 17 грудня.

Вона також зазначила, що Миколая зустрічали у селі Літки.

"...ви всі знаєте, що за давньою українською традицією на Миколая вареники ліпити мають саме чоловіки. Ми добре поводили себе цей рік - і Миколай приніс всім нам смачні подарунки. Ліпили Сніговика, слухали пісень від дітей. Знайомили пані Послів з прекрасними українськими традиціями. Дякую співголовам МФО "Рівні Можливості" М. Іоновій і О. Кондратюк та віце-прем'єру І.Климпуш за прекрасну ідею спільного свята", - додала І.Геращенко.

Довідка: День святого Миколая (також Свято святого Миколая, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — це день святкування та вшанування пам'яті Святого Миколая у католиків та православних. Ті церкви, які дотримуються юліанського календаря, відзначають свято 19 грудня за новим стилем (у 20-21 століттях), а ті, що дотримуються григоріанського календаря — 6 грудня.

За традицією, цього дня батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до подарунків, для того, щоб діти вірили у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчилися милосердя в святого.

В пам'ять про милосердя святого Миколая, цього дня відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

Українські Національні Новини

Суспільство