ogolosheno-peremozhtsiv-mizhnarodnogo-fotokonkursu-wiki-lyubit-pamyatniki

Оголошено переможців міжнародного фотоконкурсу "Wiki любить пам'ятники"

 • 14158 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Міжнародний фотоконкурс "Wiki любить пам'ятники" (Wiki Loves Monuments) обрав 15 світлин-переможців, передає УНН з посиланням на сайт організації.

Повідомляється, що цього року в конкурсі взяли участь майже 11 тисяч фотографів з усього світу, які подали більше 275 тисяч фотографій історичних споруд, пам’ятників, пам’яток культурної спадщини у Вікісховище для використання у Вікіпедії, Вікімандрах та інших проектах вільних знань.

Цього року національний відбір фотографій відбувся у 42 країнах-учасницях конкурсу.

Перше місце у списку посіло фото вестибюлю і повітряних сходів місцевого суду у Берліні (Німеччина), який щороку відвідують тисячі людей. Юрист Ансгар Коренг добре знайомий з цією пам’яткою і отримав дозвіл на фотографування цього об'єкту зсередини.

Друге місце - фото інтер’єру Королівського Альберт-Холу (Велика Британія).

На третьому місці опинилося фото маяка Перч-Рок (Велика Британія).

Четверте місце дісталося знімку пагорбів Емілії-Романії в Італії — домівці замку Торрек’яра.

На п’ятому місці фото з двома міфічними демонами-гігантами Тосакан (ліворуч) та Сахасадеча (праворуч), які охороняють буддійський храм Ват Арун у Таїланді. Фотограф дістався до храму річкою Чаопрая і годинами чекав на цей кадр храму у сутінках.

Шосте місце. На фото — розквітла квітка Пакистанського монументу перед самим сходом сонця. Фотограф примандрував з Лахора до Ісламабада, щоб зробити цю світлину пакистанського символу єднання зі світом.

Сьоме місце. "Правильне місце, правильний час" і багато років досвіду досягли кульмінації у цьому знімку палацу Планалту на заході сонця. Фотографові вдалося вловити контраст між бразильським президентським палацом і його довкіллям.

На восьмому місці - восьмикутний триярусний мавзолей Бібі Джавінді, розташований в історичному місті Уч (Пакистан), збудований у 1493 році для правнучки суфійського святого.

На дев’ятому місці - світлина, де туман, золоте листя і зимова атмосфера огорнули церкву святого Лаврентія XIV століття у Злєхові (Словаччина).

Десяте місце. Двоє друзів подолали 500 кілометрів, щоб сфотографувати елементи романтики, згасаючої слави та мандрівників у форті Даравар (Пакистан).

Одинадцяте місце. Прекрасний вересневий день у Кристал-Мілл перед заходом сонця. Це водяний млин, що постачав гідроелектроенергію до шахтарського містечка Кристал у Колорадо (США). Дорога до Кристал-Мілл доволі підступна; фотографові довелося справитися з вузькою дорогою й урвистими схилами, щоб зробити цей знімок.

Дванадцяте місце. Гравенстен — графський замок у центрі Гента (Бельгія) - свідок історії, починаючи з середньовіччя. Фотограф кілька днів чекав на цей момент, оскільки лише призахідні промені могли дати таку теплоту будівлі.

Тринадцяте місце. Чахтицький замок (Словаччина), сфотографований 23-річним фотографом, який їздить словацькими горами на велосипеді і проводить ночі під відкритим небом, щоб дослідити природу і пам’ятки своєї країни. Він зробив цю світлину по дорозі на зустріч зі своїм однокласником.

На фото, що опинилося на чотирнадцятому місці, фотограф піймав у кадр так званий "Чортів міст" у Габленці (Німеччина) під час сімейної поїздки у пошуках коренів своєї родини.

П’ятнадцяте місце. Естонський фотограф і вікімедієць зі стажем подорожував Панамою дощового похмурого дня — і вирішив зробити фото Панамської залізниці, важливого компонента каналу.

Натомість, найвище місце, яке цього року зайняло в міжнародному фіналі фото з України — вісімнадцяте. Це фото Підгорянського василіанського монастиря, Теребовля (Україна).

Українські Національні Новини

Мультимедіа