ofitsera-kontrrozvidki-zaareshtovano-u-dnipri-za-ukhilennya-vid-viyskovoyi-sluzhbi

Офіцера контррозвідки заарештовано у Дніпрі за ухилення від військової служби

 • 10149 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Співробітника військової контррозвідки, який рік тому самовільно залишив місце служби та ухилявся від її проходження, затримано та заарештовано у м. Дніпро. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

Встановлено, що у квітні 2016 року офіцер контррозвідувального органу (відділу головного управління військової контррозвідки Служби безпеки України) самовільно залишив місце служби у місті Чернігові та понад рік ухилявся від її проходження, переховувався від органу досудового розслідування, у зв’язку з чим був оголошений в розшук.

"27 квітня 2017 року співробітниками внутрішньої безпеки Управляння Служби безпеки України в Чернігівській області та працівниками поліції вказану особу затримано в місті Дніпро та, в порядку ст. 191 КПК України, доставлено до органу досудового розслідування", - йдеться у повідомленні.

Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом самовільного залишення місця служби військовослужбовцем Служби безпеки України в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України).

За клопотанням військової прокуратури Чернігівського гарнізону судом йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту із визначенням розміру застави в сумі 32 тис. грн. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНН 26 квітня, у Туреччині затримали сотні офіцерів поліції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП