o-zerkal-ye-vsi-pidstavi-vvazhati-scho-sud-v-gaagi-zadovolnit-pozov-ukrayini-proti-rf

О.Зеркаль: є всі підстави вважати, що суд в Гаазі задовольнить позов України проти РФ

 • 5546 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Українська сторона може розраховувати на те, що рішення міжнародного суду ООН у позові проти Росії буде позитивне, бо у позові немає нічого, що б виходило за межі компетенції суду. Про це голова делегації України в Міжнародному суді ООН, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила під час брифінгу після завершення першого дня судових слухань, передає УНН.

"Ми вважаємо, що в нас є всі підстави очікувати на прийняття судом позитивного рішення, бо ми не просимо нічого зайвого, що відходить за межі компетенції цього суду. І ми не просимо нічого, що виходить за межі виконання країною-підписантом цих конвенцій своїх обов’язків відповідно до конвенцій", - розповіла вона.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, Олена Зеркаль заявила під час слухання справи в суді в Гаазі заявила, що Росія має бути притягнута до відповідальності за підтримку тероризму на Донбасі та дискримінацію на етнічній основі в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика