natsrada-oshtrafuvala-10-radiostantsiy-cherez-nevikonannya-zakonu-pro-kvoti

Нацрада оштрафувала 10 радіостанцій через невиконання закону про квоти

 • 11708 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала штрафні санкції до 10 радіокомпаній, які порушили норми законодавства про квоти, передає УНН з посиланням на офіційну сторінку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України у Facebook.

Так, загальна сума штрафу на 10 радіокомпаній складає 579 тисяч гривень.

Зазначимо, що на три радіостанції: Радио.Вести, 104.0 FM (Маріуполь), Радіо ГЛАС (Одеса) було накладено штраф за порушення законодавства у частині ведення передач державною мовою.

Крім того, "Kiss FM", "Радио Шансон", "Радио сто шесть и шесть" (Харків), "M FM" (Харків), "Європа плюс Дніпро", "ІРТА" (Сєвєродонецьк) та ТОВ "ТРК Маяк" (Олександрія) були оштрафовані за порушення законодавства у частині обсягу пісень українською мовою.

Найбільшу суму штрафу отримало "Радио Шансон" – більше 125 тисяч гривень.

Нагадаємо, 8 вересня 2016 року вступив у силу закон про квоти на україномовні пісні в радіоефірі. Верховна Рада проголосувала за закон, який встановлює 35-відсоткові квоти для пісень українською мовою в радіоефірі. За законопроект за основу та в цілому № 3822-Д проголосували 268 народних обранців. Це означає, що кожна четверта пісня на українському радіо буде лунати українською мовою.

 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада провалила законопроект про Конституціний суд

     • 1140 переглядiв

    Затори у Києві сягнули шести балів

     • 13010 переглядiв

    Д.Трамп схвалив приєднання Чорногорії до НАТО - Білий дім

     • 8902 переглядiв