nardep-nazvav-naslidki-rekordnogo-importu-palmovoyi-oliyi

Нардеп назвав наслідки рекордного імпорту пальмової олії

 • 15897 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. В той час як Європа та Азія намагаються зменшити споживання пальмової олії, Україна продовжує бити рекорди з імпорту даного виду продукції. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

"Черговий антирекорд. Україна наростила імпорт пальмової олії до небачених раніше обсягів. Протягом сезону 2017/18 (вересень - листопад) ми імпортували близько 78 тис. тонн цього продукту, що є найбільшим показником за останні сім сезонів. Це також майже на 44% більше, за обсяги імпорту у минулому сезоні. Тож, можна сказати, що пальмова олія стала національним продуктом українців, бо я не думаю, що є ще якийсь продукт, який ми так само почали їсти у два рази більше...", - написав нардеп.

С.Тригубенко зазначив, що існує щонайменше одна причини нарощування імпорту пальмової олії Україною. Йдеться, зокрема, про дію мораторію на перевірки бізнесу.

"По факту, двократне збільшення кількості пальмової олії на українському ринку, щонайменше, свідчити про значне погіршення якості молочної та кондитерської продукції. Також, такий стрімкий ріст показників імпорту “пальми” я вважаю і наслідком дії мораторію на перевірки. Бо сукупність таких факторів, як відсутність контролю, ріст курсу долара і бідність споживача “спонукають” виробника шукати шляхів здешевлення готової продукції", - написав він.

Нардеп висловив сподівання, що питання використання пальмової олії в продуктах харчування буде врегульоване на законодавчому рівні.

"Якщо не хочемо забути смак справжнього молока і сиру, треба негайно законодавчо врегульовувати це питання. Маю надію, що відповідний законопроект (вже зареєстрований у Раді), стосовно обмеження використання пальмової олії) буде розглянутий вже на початку поточного року", - написав С.Тригубенко.

Нагадаємо, БПП, “радикали” та Опоблок заявили про готовність заборонити пальмову олію в Україні

Українські Національні Новини

Політика