na-kharkivschini-vogon-okhopiv-pamyatku-kulturnoyi-spadschini-sadiba-shidlovskikh

На Харківщині 12 годин ліквідовують пожежу у пам'ятці культурної спадщини Садиба Шидловських

 • 10792 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Пожежа сталася у будівлі пам’ятки культурної спадщини національного значення Садиба Шидловських у Харківській області. Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Харківській області, передає УНН.

"16 квітня о 00:01 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу у триповерхові нежитловій будівлі колишнього Старомерчицького технікуму ветеринарної медицини, який ліквідований у 1997 році й з того часу дана будівля не експлуатувалася. Вона збудована 1776-1778 роках як Садиба Шидловських, входила до складу Палацево-паркового комплексу Старомерчицької пам’ятки культурної спадщини національного значення і знаходилася за адресою Харківська область, Валківський район, селище Старий Мерчик, пров. Театральний", – йдеться в повідомленні.

По прибуттю вогнеборців на місці інциденту спостерігалося горіння даху, перекриття, а також частини приміщень другого поверху будівлі на загальній площі приблизно 550 кв.м.

"Складність у ліквідації цієї пожежі полягала у досить тривалому часі вільного горіння (пожежу помітили не відразу), значному поширенні вогню та конструктивних особливостях об’єкту. Перекриття та перегородки у будівлі були дерев’яними, покрівля виконана з металевих листів по дерев’яним конструкціям, сходові марші також дерев’яні. Тож по цим горючим конструкціям вогонь поширювався дуже швидко. Крім того, там не існувало ані внутрішнього, ані зовнішнього протипожежного водогону", – зазначили рятувальники.

Вогонь локалізували о 5:00. Під впливом вогню перекриття та дах зруйнувались. Причина займання наразі встановлюється. Загиблих та травмованих не виявлено.

Як повідомили УНН у ГУ ДСНС у Харківський області, станом на 17:00 пожежу ще не ліквідували.

"Як такої пожежі вже не відбувається. Пошкоджена будівля", – уточнили у ДСНС.

Нагадаємо, 24 березня сталася масштабна пожежа на території колишнього колегіуму єзуїтів в селі Хирів на Львівщині. Зазначено, що в останні роки у будівлі діяв готель. Займання вдалося ліквідувати вранці 25 березня. До гасіння пожежі залучили понад сто вогнеборців. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У сирійській Думі почалися сутички: є жертви

     • 12427 переглядiв

    Рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Києві зменшився на 32%

     • 10039 переглядiв

    Протести в Вірменії: є перші постраждалі

     • 13115 переглядiв

    Цими вихідними в Києві перекриють вулиці через півмарафон

     • 10710 переглядiв

    У львівському Охматдиті педіатр п'яною приймала пацієнтів

     • 12217 переглядiв