mzs-psikhologichniy-stan-s-klikha-prignicheniy-rf-maye-nadati-yomu-meddopomogu

МЗС: психологічний стан С.Клиха пригнічений, РФ має надати йому меддопомогу

 • 7224 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Сьогодні українські консульські посадові особи, відвідуючи політв’язнів Станіслава Клиха та Миколу Карпюка, відзначили, що психологічний стан С.Клиха є пригінченим, тому вони закликали російську сторону надати йому незалежну медичну допомогу. Про це в коментарі УНН розповіла речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Хочу зазначити, що під час зустрічі вчергове викликало занепокоєння морально-психологічний стан Станіслава Клиха. Дійсно в нього пригнічений психологічний стан і ми вкотре вимагаємо від російської сторони необхідну незалежну медичну допомогу Станіславу Клиху. Продовжимо вживати всіх заходів для звільнення наших політв’язнів, які стали заручник агресивної політики Кремля", - сказала М.Беца.

Нагадаємо, у травні Верховний суд Чечні засудив М.Карпюка і С.Клиха до 22-х з половиною і 20-ти років позбавлення волі відповідно.

У Росії їх звинувачують в участі в бойових діях проти федеральних сил під час Першої Чеченської війни взимку 1994-1995 років, а також у вбивстві російських солдатів.

М.Карпюк та С.Клих провини не визнають і заявляють, що ніколи не були в Чечні.

Як повідомляв УНН, українські політв’язні Станіслав Клих та Микола Карпюк сьогодні підписали необхідні документи для підготовки подання позову до ЄСПЛ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    А.Аваков представив т.в.о. голови Нацполіції В.Трояна

     • 8299 переглядiв

    Завтра на мітинг вийдуть екоактивісти

     • 8068 переглядiв