mkchkh-zhodnogo-razu-ne-dopustili-do-tyurem-v-okupovanomu-donbasi-geraschenko

МКЧХ жодного разу не допустили до тюрем на окупованому Донбасі - Геращенко

 • 8904 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Представників Міжнародного комітету Червоного Хреста жодного разу не допустили до тюрем на окупованих територіях Донбасу, їх не пускають і до утримуваних в окупованому Криму і Росії. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає УНН.

"Минулої п’ятниці мали дуже непросту зустріч із керівництвом Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), де порушували питання недопуску МКЧХ до тюрем на окупованих територіях, в Криму, до політв’язнів у Росії. Наші заручники і політв’язні перебувають у повній ізоляції на окупованих територіях. Жодного разу МКЧХ не допустили, наприклад, до тюрем Донбасу. Жодного разу представники МКЧХ не бачили наших хлопців, яких утримують більш ніж три роки в окупованих Донецьку і Луганську, закриті тюрми у Криму, де утримують і Євгена Панова, кримських татар. Їх не допускають і до політв’язнів у тюрмах Росії", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявила, що питання звільнення заручників на тимчасово окупованому Донбасі, так і в Криму залишається заблокованим.

Українські Національні Новини

Політика