minfin-vipustit-ovdp-u-sumi-116-8-mlrd-grn-u-mezhakh-natsionalizatsiyi-privatbanku

Мінфін випустить ОВДП у сумі 116,8 млрд грн у межах націоналізації ПриватБанку

 • 7688 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Держава в особі Міністерства фінансів придбаває акції ПриватБанку у повному обсязі за одну гривню, а також візьме участь у його додатковій капіталізації шляхом придбання акцій додаткової емісії існуючої номінальної вартості на суму, що не перевищує розміру мінімальної потреби в капіталі, розрахованої Національним банком. Про це йдеться у постанові КМУ від 18 грудня 2016 року №961, передає УНН.

Зокрема, відповідно до цієї постанови, Мінфін повинен здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у розмірі до 116 млрд 800 млн грн із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних із подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції додаткової емісії ПАТ КБ "ПриватБанк".

Також у тримісячний строк Мінфін має внести пропозиції щодо необхідності додаткової капіталізації ПриватБанку за результатами проведеної міжнародно визнаною аудиторською компанією оцінки його фінансового стану.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Політика