merkel-nazvala-favorita-na-posadu-golovi-yevrokomisiyi

Меркель назвала свого фаворита на посаду голови Єврокомісії

 • 9543 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Кандидатом на посаду голови Єврокомісії від Європейської народної партії може стати голова фракції цієї партії в Європарламенті Манфред Вебер. Його кандидатуру підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає УНН з посиланням на DW.

На національному рівні Манфред Вебер є заступником голови баварського Християнсько-соціального союзу (ХСС), регіональної партії - партнера Християнсько-демократичного союзу (ХДС), який очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель.

За даними журналу Der Spiegel, Вебер розповів колегам по партії, що виступить з пропозицією про своє висунення перед фракцією. Раніше стало відомо, що Меркель хотіла б бачити на посаді голови Єврокомісії німця і заради цього може відмовитися від подання голови Німецького федерального банку Йєнса Вайдмана на посаду голови Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Можливими кандидатами на посаду голови Єврокомісії поряд з Вебером вважалися міністр економіки і енергетики країни Петер Альтмайєр і німецький міністр оборони Урсула фон дер Ляйєн.

У 2019 наступники змінять голову ЄЦБ Маріо Драгі, голову Європейської ради Дональда Туска, голову Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріку Могеріні.

Як повідомляв УНН, єврокомісар з питань безпеки Джуліан Кінг порадив державам-членам ЄС вжити заходів проти можливих кібератак під час виборів до Європарламенту, які заплановані на травень 2019 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу