ksu-vidklav-rozglyad-konstitutsiynosti-polozhen-zakonu-pro-zapobigannya-koruptsiyi

КСУ відклав розгляд конституційності положень закону про запобігання корупції

 • 7542 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Конституційний суд України відклав розгляд справи щодо відповідності Конституції України окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" та статті 366-1 Кримінального кодексу України щодо декларування недостовірної інформації. Про це йдеться у повідомленні на сайті суду, передає УНН.

"Розгляд справи за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" та статті 3661 Кримінального кодексу України відкладено, у зв’язку з неявкою представників суб᾿єкта права на конституційне подання", - йдеться у повідомленні.

Суб’єкт права на конституційне подання – 48 народних депутатів України – звернувся до Конституційного Суду України з клопотанням розглянути питання щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" від 14 жовтня 2014 року №1700-VII зі змінами, а також статті 366-1 ККУ.

На думку авторів клопотання, оспорювані положення закону порушують конституційні принципи верховенства права, правової визначеності, законності, індивідуальної відповідальності, заборони втручання в особисте життя та розповсюдження конфіденційної інформації, тому вони не відповідають вимогам статей 8, 19, 21, 22, 24, 28, 32, 38, 41, 43, 57, 58, 61, 62, 64, 68, 75 Основного Закону України.

У КСУ в четвер було заплановано розпочати розгляд цієї справи.

Українські Національні Новини

Політика