kiyivrada-nayblizhchim-chasom-rozglyane-pitannya-pro-skasuvannya-nichnoyi-zaboroni-na-prodazh-alkogolyu

Київрада найближчим часом розгляне питання про скасування нічної заборони на продаж алкоголю

 • 21074 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Київська міська рада у вересні минулого року ухвалила рішення про заборону продажу алкогольних напоїв у нічний час. На сьогодні можна констатувати, що це рішення є недієвим, а отже питання про його скасування буде розглянуто найближчим часом. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив депутат Київради Володимир Бондаренко.

"На момент прийняття цього рішення, воно, і з точки зору юридичного аналізу, було дуже сумнівним. Вже на той час воно викликало у юристів, у професіоналів і у мене також як у юриста питання правової чистости. Але все ж таки ми вирішили спробувати, адже на сьогодні велика частина суспільства страждає від пияцтва. Найближчим часом буде розглядатися питання про його скасування, і уже про це розмови велися. Я говорив із Олександром Бродським, про те, що рішення не діє", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд України констатував, що заборона міськради на продаж алкоголю вночі – незаконна

Також В.Бондаренко зазначив, що виховати культуру споживання алкоголю заборонами на продаж спиртного не вдасться. Адже шлях заборони жодного разу не дав очікуваного ефекту, а навпаки, подібні обмеження провокують зворотню реакцію споживачів.

"Мені здається треба іти інших шляхом – треба виховати свідомість громадян, аби було жорстке ставлення до діяльності "розливайок" у нічний час. Адже не секрет, що є такі місця, де можна купити алкоголь. Банальна заборона нічого не дасть, це факт. Бо є ще такий фактор, як альтернативне вирішення питань алкоголізму: фальсифікати різні, бояришники так звані. Ви ж знаєте, це в Росії було. І у нас щось подібне може бути. Та і вже було – на Харківщині знищено було велику кількість людей метиловими спиртами. І ми також говорили про ці альтернативи і розуміли, що знайдуться таксисти, які будуть привозити спиртне вночі, що знайдеться якась форма обійти цю заборону. Та і взагалі, безумовно, нормальна людина, якщо їй треба буде якась кількість алкоголю на свято – вона це питання вирішить не в нічний час, а купить завчасно", - сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за оцінками експертів, заборона продажу алкогольних напоїв стимулює збільшення точок продажу сурогату.

Додамо, що самі кияни позитивних змін від нічної заборони торгівлі алкоголем на собі не відчули.

За словами опитних мешканців столиці, ”позитиву очікувати (від рішення КМР — ред.) не варто, адже збільшується самогоноваріння“.

“На собі не відчула, але я розумію, чому почастішали випадки алкогольних отруєнь. Це буває так як, наприклад, мама щось забороняє, то дитині це хочеться ще більше. От це теж саме”, — сказала киянка.

“Я думаю, що буде більше різних підпільних. Тому що, якщо комусь не можна, то хтось буде робити так, щоб це було доступно. Тому вночі будуть інші люди продавати”, — зазначив мешканець столиці.

Українські Національні Новини

Київ