kiyiv-vidreaguvav-na-zayavi-rf-v-sudi-oon-pro-zbroyu-u-shakhtakh-na-donbasi

Київ відреагував на заяви РФ в суді ООН про "зброю у шахтах" на Донбасі

 • 24989 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. У Міжнародному суді ООН в Гаазі росіяни заявили, що зброя на Донбасі лежала в шахтах, з логіки чого, там лежав і "Бук", з якого збили малайзійський Boeing 777, і інша смертоносна зброя. Про це у Facebook заявила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, реагуючи на аргументи РФ у суді ООН, передає УНН.

"Отже, в міжнародному суді ООН в Гаазі росіяни заявили, що зброя лежала в шахтах. Згідно з цією логікою, там лежав і "Бук", з якого збили малайзійський Боїнг... в шахтах лежати новітні гради, Буратіно і інша смертоносна зброя, тому в шахти не пускають місію СММ ОБСЄ. Друзі, слухаємо трансляцію, конспектуємо, це важливо для розвінчування кожного слова російської брехні. І як важливо, що цю брехню, яку сміють озвучувати московські брехуни тепер в суді, чує весь світ", - зазначила І.Геращенко.

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Facebook назвала слова російських представників "яскравими аргументами".

"Ох, ці яскраві аргументи... З перших "вражень" від презентації російської сторони. Цитата: "з населенням Криму в 1991 році ніхто не консультувався". Факт: 54,19% населення Криму проголосували на реальному вільному референдумі без "зєльоних чєловєчків" за незалежність України (цілої!!!), і, до речі, цифра підтримки в Севастополі була 57,07%. Цитата: "зброя у "республік" з арсеналів радянської зброї в шахтах або захоплена в українських збройних сил" Факт: дивіться інфографіки", - зазначила І.Климпуш-Цинцадзе, додавши відповідні дані.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика