katastrofa-il-20-ministr-oboroni-rf-obitsyaye-ne-zalishiti-bez-vidpovidi-diyi-izrayilyu

Катастрофа Іл-20: міністр оборони РФ обіцяє "не залишити без відповіді" дії Ізраїлю

 • 9647 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу повідомив главі військового відомства Ізраїлю Авігдору Ліберману, що Росія не залишить без відповіді ситуацію з російським літаком Іл-20, збитим в Сирії, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Сьогодні ми повідомили ізраїльських колег, зокрема я повідомив міністра оборони Ізраїлю про те, що ми не залишимо без відповіді подібні дії, подібні кроки", - сказав Шойгу на колегії військового відомства.

Міністр оборони РФ заявив, що ізраїльські літаки F-16 завдали удару по Сирії під прикриттям російського Іл-20, припускаючи, що сирійські сили ППО не діятимуть в цьому напрямку.

"Всім фахівцям зрозуміло, що під прикриттям нашого літака Іл-20, припускаючи, що в цьому напрямку сирійські системи ППО діяти не будуть, був завданий удар", - заявив Шойгу на колегії відомства.

За його словами, винищувачі ВПС Ізраїлю завдали ударів без попередження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ підтверджують, що бомбардування Латакії здійснювалося ізраїльськими літаками

"Ізраїльська авіація без попередження, якщо говорити точніше, то за хвилину, рівно за одну хвилину до нанесення удару попередила, повідомила нам про те, що вони такий удар завдають по об'єктах на території Сирії. І далі удар був нанесений", - сказав міністр оборони. Він заявив, що російський літак Іл-20 був збитий "в результаті дій у відповідь на атаку ізраїльської авіації сирійських систем ППО".

Шойгу додав, що Іл-20 перед катастрофою виконував розвідувальні завдання в ідлібской зоні деескалації.

"У зоні нанесення удару, якщо бути точніше, між авіацією Ізраїлю - чотири літаки F-16 - і територією Сирії знаходився наш літак-розвідник Іл-20 з екіпажем 15 чоловік на борту, який виконував розвідзавдання якраз по ідлібской зоні деескалації для визначення місць зберігання і збору безпілотних літальних апаратів, які з цієї зони вилітають і завдають ударів по різних районах Сирії ", - сказав він на колегії відомства.

Нагадаємо, раніше в Армії оборони Ізраїлю прокоментували авіакатастрофу Іл-20 в Сирії та висловили співчуття у зв'язку з загибеллю російських військовослужбовців.

Як повідомляв УНН, офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков у вівторок підтвердив, що російський військовий літак Іл-20 був збитий над Середземним морем системою ППО Сирії, оскільки російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю.

Посла Ізраїлю викликали до Міністерства закордонних справ РФ у зв'язку з ситуацією з російським літаком Іл-20, збитим в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу