identifikovano-ostanki-usikh-zagiblikh-v-aviakatastrofi-na-kubi

Ідентифіковано останки усіх загиблих в авіакатастрофі на Кубі

 • 10366 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Судмедексперти завершили ідентифікацію останків загиблих під час катастрофи літака Boeing 737 під Гаваною. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний кубинський інтернет-портал Cubadebate.

Лайнер розбився 18 травня практично відразу після вильоту з аеропорту Гавани імені Хосе Марті. Boeing 737, орендований кубинської авіакомпанією Cubana de Aviacion у мексиканській Global Air, здійснював внутрішній рейс за маршрутом Гавана — Ольгін. Літак впав у сільськогосподарській зоні між аеропортом і містом Сантьяго-де-Лас-Вегас, приблизно у 20 км на південь від Гавани. 

Під час аварії літака вижили три жінки. Дві з них згодом померли в лікарні. Таким чином, в авіакатастрофі загинули 112 осіб, в тому числі п'ять дітей і 11 іноземців. Стан останньої, 19-річної Майлен Діас, залишається критичним. Вона знаходиться в гаванської лікарні імені Калікст Гарсії і підключена до апарату штучної вентиляції легенів. За її життя борються понад двадцять лікарів різних спеціальностей.

Причина падіння літака поки не встановлена, знайдені обидва чорні ящики лайнера. У розслідуванні беруть участь американські та мексиканські фахівці. Крах Boeing 737 під Гаваною стало найбільшою авіакатастрофою на Кубі за останні 30 років.

Українські Національні Новини

Суспільство