gpu-provela-obshuki-na-pidpriyemstvakh-povyazanikh-z-organizatorom-vikraden-aktivistiv-yevromaydanu

ГПУ провела обшуки на підприємствах, пов'язаних з організатором викрадень активістів Євромайдану

 • 9975 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Генпрокуратурою проведено обшуки на підприємствах, які нелегально виготовляють тютюнові вироби та спирт і приносять прибутки особі, яка підозрюється в організації викрадення учасників акцій протесту. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Управлінням ГПУ проводиться досудове розслідування за фактом викрадення 21 cічня 2014 року групою осіб, організованих Олексієм Чеботарьовим, громадського активіста Ігора Луценка та учасника акцій протесту Юрія Вербицького із приміщення Олександрівської клінічної лікарні в м. Києві.

І.Луценка та Ю.Вербицького тривалий час утримували і завдавали їм тілесних ушкоджень з метою з’ясування даних про організаторів та джерела фінансування акцій протесту Євромайдану. У подальшому І.Луценка відпустили неподалік с. Проців Бориспільського району Київської області, Ю.Вербицький загинув.

О.Чеботарьов переховується від органів слідства. Водночас через наближених осіб продовжує контролювати та отримувати прибутки від діяльності ряду підприємств в Україні, які нелегально виготовляють тютюнові вироби та спирт.

У ході слідства, за матеріалами та оперативним супроводом співробітників Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України, слідчими управління проведено 9 обшуків у 3 областях України, у ході яких виявлено три тютюнові виробництва, одне спиртове, сировину для виготовлення підакцизних товарів та готову продукцію. Указане обладнання, сировину та готову продукцію вилучено.

За цим фактом до ЄРДР внесено відомості за ч.2 ст.204 КК України – незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів.

Нагадаємо, у березні 2015 підозрюваних у вбивстві Ю.Вербицького оголошено в міжнародний розшук.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП