gpu-prosit-zakhist-v-yanukovicha-dopomogti-viluchiti-yogo-zvernennya-do-v-putina-prokuror

ГПУ просить захист В.Януковича допомогти вилучити його звернення до В.Путіна - прокурор

 • 6872 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Генеральна прокуратура просить захист екс-президента України Віктора Януковича допомогти вилучити в адміністрації президента РФ звернення про введення російських військ в Україну. Про це повідомив журналістам після засідання прокурор ГПУ Руслан Кравченко, передає кореспондент УНН.

"Я звертаюсь через ЗМІ, щоб адвокат нам допоміг і допоміг своєму підзахисному, допоміг вилучити звернення свого підзахисного підозрюваного Януковича з адміністрації президента РФ та з Ради федерації. Звернення підозрюваного Януковича до президента Путіна, щоб він ввів свої російські війська на нашу територію, в державу Україну",- сказав Р.Кравченко.

Він запевнив, що бере на себе повну відповідальність щодо забезпечення безпеки В.Януковичу на території України.

"Його зустріну на державному кордоні, заарештую відповідно до ухвали слідчого судді Печерського районного суду м.Києва під повною охороною доставлю до печерського районного суду м.Києва, а потім до СІЗО м.Києва", - зазначив Р.Кравченко.

При цьому він вважає абсурдним клопотання про зміну підсудності, подане захистом В.Януковича до Апеляційного суду.

"Це абсурдне клопотання, воно не може розглядатись, тому що відповідно до норм КПК України, дані клопотання, а саме клопотання про дозвіл на спеціальне досудове розслідування, розглядаються тим районним судом, відповідно до якого слідчий орган, а саме військова прокуратура ГПУ, має юридичну адресу, а саме в Печерському районі м.Києва", - сказав прокурор.

При цьому він підкреслив, що В.Янукович має статус підозрюваного у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 27 грудня Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні заяви захисту екс-президента Вітора Януковича про відвід слідчої судді Христини Тарасюк, яка розглядає кримінальне провадження щодо заочного розслідування стосовно В.Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП