gpu-nemaye-dokaziv-pro-te-scho-boyko-otrimav-koshti-vid-kupivli-burovikh-vishok

ГПУ не має доказів про те, що Бойко отримав кошти від купівлі бурових вишок

 • 12688 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. На даний час у слідства немає прямих доказів причетності Юрія Бойка до злочину, пов’язаного з закупівлями бурових вишок. Про це сьогодні сказав на брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

“Пан Бойко з першого моменту порушення цієї кримінальної справи є фігурантом у справі. Він був допитаний і буде допитуватися. Але наразі ми не маємо прямих доказів його участі, крім одного важливого елемента, коли він підписував зміну фінансового плану, під яким стояли підписи, візи усіх необхідних виконавців”, — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа “вишок Бойка”: підозрювану відправили під нічний домашній арешт

Як повідомляв УНН, 5 грудня 2017 року Генпрокурор повідомив, що слідство у справі “вишок Бойка” підходить до завершення.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України звернеться до Верховної Ради щодо зняття недоторканності з екс-голови правління НАК "Нафтогазу" Євгена Бакуліна у справі "вишок Бойка".

Генпрокурор Юрій Луценко написав, що екс-віце-прем’єр-міністру Сергію Арбузову, голові наглядової ради ВАТ “Вернум банк” Наталії Ігнатченко та громадянину А.Фролову повідомлено про підозру за ч.1 ст. 255, ч.4 ст. 28, ч.5 ст. 191, ч.4 ст.28, ч.1 ст.366, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 ККУ за фактами співучасті у злочинній організації під керівництвом колишнього президента Віктора Януковича та злочинах, які ця організація вчиняла.

Зокрема, їх підозрюють у привласненні спільно з іншими учасниками ОЗУ коштів ДАТ “Чорноморнафтогаз” у сумі 3,2 млрд грн при закупівлі двох самопідйомних бурових установок В312 та В319, та їх легалізацію через підконтрольні компанії.

Українські Національні Новини

Політика