gpu-i-sbu-zaklikali-vidkriti-kriminalne-provadzhennya-cherez-diyi-n-savchenko

ГПУ і СБУ закликали відкрити кримінальне провадження через дії Н.Савченко

 • 15634 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Народний депутат від БПП Тетяна Ричкова звернулася до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України щодо порушення кримінальної справи стосовно народного депутата Надії Савченко "за підбурювання військовослужбовців Збройних сил України до повалення державного ладу", передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

"На цьому тижні Надія Савченко була присутня на позиціях ЗСУ і підбурювала військовослужбовців залишити свої позиції та прийти до Києва, з метою вчинення державного перевороту. Свідками дій народного депутата Надії Савченко були військовослужбовці Збройних сил України повітряно-десантних військ 80-ї та 79-ї бригад. Я хочу нагадати, що такі дії передбачені статтею 109 Кримінального Кодексу "Підбурення до повалення конституційного ладу". Прошу вважати мій виступ депутатським запитом до Генпрокуратури та Служби безпеки", - сказала Т.Ричкова.

Раніше Н.Савченко опублікувала на своїй сторінці у Facebook списки українців, які утримуються на окупованих територіях Донбасу та політв’язнів, що утримуються у російських тюрмах, а також списки осіб, яких хочуть отримати “ДНР/ЛНР”. Згодом нардеп відкоригувала списки.

У СБУ заявили, що публікація Н.Савченко списку заручників є порушенням законодавства.

При цьому Н.Савченко заявила, що закон не порушувала і не визнає звинувачень щодо держзради.

Українські Національні Новини

Політика