gpu-gotuye-novu-pidozru-u-spravi-babchenka

ГПУ готує нову підозру у справі Бабченка

 • 13861 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Генеральна прокуратура України готує нову підозру у кримінальному провадженні щодо замовлення вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це сьогодні повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко журналістам після засідання Регламентного комітету щодо подання на нардепа Олександра Пономарьова, передає УНН.

“Завдяки спеціальному режиму слідства, власне імітування вбивства ми отримали більше інформації про замовника. Найближчим часом ми готуємо нову підозру у цій справі. Коли вона буде здійснена юридично, тоді ви про неї дізнаєтеся”, — розповів Луценко.

Як повідомляв УНН, у Службі безпеки підтвердили автентичність оприлюдненого ЗМІ “списку 47” журналістів, громадських активістів та культурних діячів, на яких нібито готувався замах у межах “справи Бабченка”.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті “швидкої”.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації із запобігання вбивства.

Зокрема, був затриманий ймовірний організатор убивства російського журналіста. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація підготовки теракту). Згодом стало відомо, що підозрюваним в організації убивства Бабченка є підприємець Борис Герман, який раніше був помічником двох народних депутатів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП