fitch-znizilo-reyting-privatbanku

Fitch знизило рейтинг ПриватБанку

 • 7824 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Міжнародне рейтингове агентство Fitch помістило довгострокові кредитні рейтинги в іноземній і національній валютах Приватбанку в список Rating Watch "той, що розвивається", а також знизило рейтинг стійкості до "F" з "CCC", передає УНН із посиланням на Reuters.

Як повідомили у Fitch, дані рейтингові дії послідували за заявою української влади від 18 грудня, що банк буде націоналізований для вирішення його проблем з платоспроможністю.

"Зниження рейтингу стійкості до рівня "F" відображає думку Fitch, що банк зазнає фінансових труднощів з урахуванням його потреб в рекапіталізації згідно зі звітністю. Статус Rating Watch "той, що розвивається" по РДЕ і рейтингу пріоритетного боргу банку відображає невизначеність щодо того, чи будуть збитки перекладені на пріоритетних кредиторів в рамках процесу рекапіталізації ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Економіка