eks-podatkivtsya-zasudili-za-khabarnitstvo-na-chernigivschini

Екс-податківця засудили за хабарництво на Чернігівщині

 • 6905 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. На Чернігівщині засуджено колишнього податківця за хабарництво. Про це УНН повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

У вересні 2016 року під час зустрічі з представником товариства з обмеженою відповідальністю вказаний посадовець висунув вимогу щомісячно сплачувати йому 3000 гривень за не ініціювання проведення перевірок діяльності суб’єкта господарювання та не інформування правоохоронних органів про виявлені порушення.

Спочатку податківець отримав три тисячі гривень за вересень місяць поточного року та під час отримання чергових коштів у жовтні - його затримано у ході спецоперації правоохоронних органів, а одержану суму вилучено.

Суд врахував, що обвинувачений визнав свою вину, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, а також має на утриманні неповнолітню дитину, і засудив його за ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України до штрафу в розмірі 20 000 гривень.

Також, у ході досудового розслідування, вказаного посадовця було звільнено з органів Державної фіскальної служби України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП