ekonomichnogo-efektu-vid-sanktsiy-proti-rf-nemaye-biznes-navchivsya-yikh-obkhoditi-rosiyskiy-ekonomist

Економічного ефекту від санкцій проти РФ немає, бізнес навчився їх обходити - російський економіст

 • 11020 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Російський і західний бізнес навчилися обходити санкції, які введені проти РФ. Про це під час доповіді "Межі стійкості Росії" в Києві заявив російський економіст Дмитро Некрасов, передає кореспондент УНН.

"І російський і західний бізнес навчилися обходити санкції, як мінімум, в плані залучення довгострокового фінансування", - сказав Д.Некрасов.

Він додав, що тенденції 2014-2015 року на даний момент уже вичерпані і той рівень санкцій проти РФ, який є зараз, говорить про стабілізацію зовнішнього боргу Росії. При цьому він відмітив, що зовнішній борг РФ досяг свого піку перед кримськими подіями, але скоротився на 200 млрд дол. за 20014-2015 рік, а за 2016 рік - на 6 млрд дол.

"Санкції початкові привели до дуже різкого удару, дуже різкого відтоку капіталу. У 2014 році відтік капіталу становив 150 млрд дол., в 2016 році відтік капіталу становив менше 20 млрд дол ... До 2016 року, по суті, наслідки санкцій були вже знівельовані, економіка (РФ - ред.) до цього адаптувалася в значній мірі", - сказав Д.Некрасов.

Він додав, що зараз економічного ефекту від санкцій немає, так як фінансові ринки РФ до них адаптувалися.

"2016 рік був роком нарощування резервів, по суті, досить позитивним з цієї точки зору і з точки зору стійкості російської економіки, а не зниження на відміну від 2014-2015 років", - пояснив Д.Некрасов.

Економіст зазначив, що від введення санкцій постраждало населення, але при цьому оцінка діяльності російської влади вище, ніж до кримських подій.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Вольфсбург" виграв двобій за виживання в Бундеслізі

     • 11365 переглядiв