dzhonson-poperediv-pro-krizu-brexit

Джонсон попередив про кризу Brexit

 • 7826 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив, що може статися криза Brexit, але "врешті все буде гаразд", додавши, що президент США Дональд Трамп зайняв би більш жорстку позицію, очолюючи переговори. Про це пише BuzzFeed, передає УНН.

"Ви повинні усвідомити, що зараз може бути криза. Окей? Я не хочу, щоб хтось панікував під час кризи. Ніякої паніки. Pro bono publico (заради суспільного блага - ред.), без кривавої паніки. Зрештою, все буде гаразд", - цитує видання Джонсона.

Британський міністр також заявив, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей піде на більш жорсткі заходи у переговорах.

"Я думаю, що Тереза ​​збирається перейти до фази, де ми більше будемо боротися з Брюсселем", - сказав він.

Коментарі Джонсона були таємно записані на вечері в середу ввечері, всього через кілька годин після того, як міністри знайшли компроміс щодо плану-"підстраховки" по Brexit щодо ірландської кордону, відзначає Reuters.

Так, напередодні Тереза Мей оприлюднила цей річний план щодо ірландського кордону після Brexit, знайшовши компроміс, який може згладити розбіжності в її уряді. Він не передбачає повернення до жорсткого кордону з митним контролем на кордоні між британською провінцією Північною Ірландією та Ірландією, яка є членом ЄС.

Замість цього він передбачає, що Британія залишиться прив'язаною до митного союзу ЄС ще на рік після майже дворічного перехідного періоду, якщо з'являться якісь затримки у реалізації угоди щодо Brexit. Британський уряд заявив у пропозиції, що "очікує" отримати угоду про вихід з ЄС до кінця грудня 2021 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу