dvokh-cherkaskikh-politseyskiy-suditimut-za-perevischennya-sluzhbovikh-povnovazhen

Двох черкаських поліцейський судитимуть за перевищення службових повноважень

 • 11168 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. У Черкасах до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох працівників поліції, які в ході затримання черкащанина нанесли йому тяжкі тілесні ушкодження. Про це УНН повідомили у  прес-службі прокуратури Черкаської області.

"За наслідками досудового розслідування прокуратурою області 15.03.2017 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівників поліції за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що слідством установлено, що в липні 2016 року двоє працівників поліції у місті Черкаси під час незаконного фізичного затримання місцевого жителя, застосувавши до нього спеціальний засіб – кайданки, нанесли останньому тяжкі тілесні ушкодження з метою отримати інформацію про місце перебування осіб, які можливо причетні до вчинення крадіжок у кримінальному провадженні, що розслідувалося слідчим поліції.

Слідчим суддею вказаним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави, та задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про їх відсторонення від займаних посад.

Як повідомляв УНН, полтавський поліцейський вимагав хабар за сфальсифіковані правопорушення.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Бойовики 46 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО

     • 10513 переглядiв

    Офіцерів ФСБ підозрюють у зломі 500 млн акаунтів Yahoo

     • 9009 переглядiв