do-sudu-peredali-spravu-schodo-suddi-z-kharkova-za-vimagannya-khabara

До суду передали справу щодо судді з Харкова за вимагання хабара

 • 14634 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. До Чутівського районного суду Полтавської області для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт щодо судді Дзержинського районного суду Харкова за фактом висловлення прохання надати та прийняття пропозиції отримати хабар у 75 тис. грн. Про це УНН повідомили у прес-службі НАБУ.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом висловлення прохання надати та прийняття пропозиції отримати неправомірну вигоду у розмірі 75 тис. грн суддею Дзержинського районного суду міста Харкова. 30 січня 2018 року обвинувальний акт стосовно цієї особи скеровано до Чутівського районного суду Полтавської області для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суддя обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчого поліції та адвоката піймали на Київщині на хабарі 2,2 тис. дол.

За даними слідства, суддя висловив прохання надати йому неправомірну вигоду у вигляді відсотка від суми позову у цивільній справі, що перебувала у нього на розгляді, за винесення швидкого та законного рішення на користь однієї із сторін у справі.

Розслідуванням кримінального провадження за цим епізодом з березня 2015 року займались слідчі в особливо важливих справах ГПУ, однак складу злочину в діях судді не знайшли і провадження закрили. Проте розслідування у жовтні 2016 року у провадженні відновили та після проведення низки експертиз, 30 травня 2017 року судді повідомлено про підозру у вчиненні злочину. 17 січня судді та його захисникам відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Підозрюваний суддя водночас є обвинуваченим в іншому кримінальному провадженні, яке розслідували детективи НАБУ. Наразі справа про отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 800 дол. США слухається у Полтавському районному суді Полтавської області, додали у НАБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП