do-rumunii-na-starii-bukhantsi-za-9-tysiach-yevro-dpsu-vykryla-shche-odnu-skhemu-vtechi-ukhyliantiv-za-kordon

До Румунії на старій "буханці" за 9 тисяч євро: ДПСУ викрила ще одну схему втечі ухилянтів за кордон

 • 43854 переглядiв

Семеро чоловіків заплатили 6-9 тисяч євро місцевому жителю, щоб той переправив їх через українсько-румунський кордон на старому автомобілі УАЗ, але прикордонники перехопили і затримали їх.

На Буковині прикордонники виявили та ліквідували ще один канал незаконного переправлення чоловіків через державний кордон. На старому УАЗі 452, відомому в народі, як "буханка" ухилянтів пропонували завести у Румунію за 6-9 тисяч євро. Ціна поїздки для різних "туристів" варіювалась. Про це повідомили у Держприкордонслужбі, передає УНН.

Семеро чоловіків домовились з місцевим жителем про перетин кордону в обхід пунктів пропуску. За це заплатили йому від 6 до 9 тисяч євро. У визначений час група вирушила в бік сусідньої країни на УАЗі, де їх все ж зустріли прикордонники.

– повідомили у ДПСУ.

Деталі

Оперативні співробітники Чернівецького прикордонного загону отримали інформацію про підготовку незаконного перетину держакордону з України в Румунію та оперативно спрацювали.

У Держприкордонслужбі розповіли, що під час затримання порушники намагались втекти, та їм це не вдалося.

У ході подальшої роботи прикордонники з’ясували, що семеро чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон, це мешканці Київської, Житомирської, Дніпропетровської та Харківської областей. На них усіх складено адмінпротокол щодо порушення державного кордону.

А їхній перевізник за свої дії відповідатиме згідно з Кримінальним кодексом. Йому закидають порушення вимог статті 332 Кримінального кодексу України.