derzhsekretar-ssha-zaklikav-ugorschinu-spriyati-vstupu-ukrayini-do-nato

Держсекретар США закликав Угорщину сприяти вступу України до НАТО

 • 12134 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Держсекретар США Майк Помпео у середу провів зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Пітером Сіярто у Вашингтоні щоб обговорити сфери взаємного інтересу та можливості для посилення співпраці двох країн. Про це йдеться в заяві на сайті Держдепу США, передає УНН.

“Секретар підкреслив важливість підтримки активного громадянського суспільства. Секретар також наголосив на нагальній потребі допомогти Україні перед лицем російської агресії, в тому числі про важливість сприяння та підтримку вступу України до НАТО та необхідність протистояти російському злочинному впливу у Центральній Європі”, — йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Польщі: у "сімейну" сварку України та Угорщини має втрутитися НАТО

Повідомляється, що сторони погодились, що Європа повинна диверсифікувати джерела енергії та обговорили збільшення інвестицій до Угорщини. Секретар та міністр закордонних справ зобов’язалися укласти Угоду про співпрацю в галузі оборони в найближчі дні.

Як повідомляв УНН, уряд Угорщини закликав країни НАТО переглянути політику щодо Києва. За словами прем'єр-міністра країни Віктора Орбана, Україна "не поважає права угорської меншини на Закарпатті і не виконує свої зобов'язання перед міжнародними організаціями".

This morning, @SecPompeo welcomed #Hungary’s Foreign Minister Peter Szijjarto. @usembbudapest @hungaryinusa pic.twitter.com/K6xRAO9jSe

— Department of State (@StateDept) 30 травня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика