derzhprodspozhivsluzhba-protyagom-2016-roku-prizupinila-diyalnist-lishe-dvokh-nedobrosovisnikh-operatoriv-rinku

Держпродспоживслужба протягом 2016 року призупинила діяльність лише двох недобросовісних операторів ринку

 • 10082 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Держпродспоживслужба у 2016 році провела 6313 позапланових перевірок у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії. Про це йдеться на порталі служби, передає УНН.

Так, фахівцями Держпродспоживслужби в областях та м. Києві у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії за період з квітня по грудень (включно) 2016 року проведено всього 6313 позапланових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю).

294 заходів зі здійснення державного нагляду були проведені з метою перевірки виконання суб'єктом господарювання приписів та розпоряджень.

Ще 378 позапланових перевірок фахівці Держпродспоживслужби здійснили, реагуючи на обґрунтоване звернення фізичної особи про порушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держпродспоживслужбі розповіли, що їм заважає боротися із хворобами тварин

Із проведених позапланових заходів 2720 стосувались здоров'я та благополуччя тварин, 3577 - якості та безпечності харчових продуктів та кормів, 16 – інше (перевірки суб’єктів господарювання, які займаються переробкою побічних продуктів тваринного походження, виробники казеїну технічного, ветсанутильзаводи).

Держпродспожислужбою за 2016 рік було зареєстровано 4530 звернень щодо проведення позапланових перевірок суб’єктів господарювання, з них 771 – звернення фізичних осіб, в тому числі і на Урядову гарячу лінію, де 399 звернень обґрунтованих і 372 – не обґрунтовані, про що повідомлено заявників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контролери оштрафували порушників ветеринарно-санітарних норм (що призводило до подальшого поширення АЧС) всього лишень на 5,5 тис грн.

Фізичними особами було подано звернень на 777 – суб’єктів господарювання про порушення їх законних прав.

За результатом проведення позапланових перевірок складено 937 приписів, щодо 561 особи вжито заходи адміністративного впливу на суму 62667 грн, стягнуто штрафу з 561 особи на суму 112545 грн; призупинено діяльність двох операторів ринку.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, посадовця Держпродспоживслужби судитимуть за хабарництво.

Українські Національні Новини

Економіка