chervoniy-khrest-gotoviy-spriyati-poshuku-lyudey-na-donbasi-p-maurer

Червоний Хрест готовий сприяти пошуку людей на Донбасі - П.Маурер

 • 11852 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Міжнародний комітет Червоного Хреста готовий сприяти пошуку людей в зоні конфлікту на Донбасі, важливим є налагодження відносин між сторонами для пришвидшення цього процесу. Про це під час прес-коеференції у п'ятницю в Києві сказав президент МКЧХ Петер Маурер, передає кореспондент УНН.

"Ми готові сприяти процесу пошуку людей. Треба пришвидшити їх пошук з обох сторін і налагодити відносини, аби ці пошуки пришвидшились", - сказав він.

Крім цього він повідомив, що цього року бюджет МКЧХ на Україну становить 60 млн доларів. Загалом, Україна має восьмий за розміром бюджет у світі, що вказує на те, що робота в Україні є пріорітетною для МКЧХ, додав він.

Президент П.Маурер вкотре наголосив на пропозиції створення "зон безпеки" для того, щоб захистити важливі об'єкти інфраструктури.

Нагадаємо, Петер Мауер відвідує Україну 6-10 березня. Під час візиту він відвідав Київ, Донецьк, Луганськ та околиці контактної лінії, де він мав можливість спостерігати наслідки впливу бойових дій на цивільне населення. Він також провів зустріч із Президентом України Петром Порошенком та іншими високопосадовцями української влади та представниками ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Суспільство