buslavets-rozpovila-yak-shakhtariv-vivodili-z-prostoyu

Буславець розповіла, як шахтарів виводили з простою

 • 13224 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Сьогодні усі шахти державного сектору працюють стабільно. Цьому передувала низка рішень та заходів з боку Міністерства енергетики. Про це у ході брифінгу журналістам заявила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець, передає кореспондент УНН.

По-перше, Міністерство налагодило збут вітчизняної вугільної продукції.

"Це відбулося через запровадження певних рішень щодо пріоритетності використання вітчизняного вугілля тепловою генерацією і виключення можливості використовувати природній газ, який ми імпортуємо", - уточнила вона.

Крім того, Міністерство погасило борги по зарплатам перед шахтарями.

"Сьогодні держава не має ніяких заборгованостей, відповідно до своїх зобов’язань. Ми погасили 3 млрд грн з початку року", - уточнила Буславець.

Міністерство також вжило заходів, аби з шахтарями по боргам розрахувалося ПАТ "Центренерго".

"Після проведених перемовин "Центренерго" сплатило всі свої борги перед шахтарями за поставлену вугільну продукцію, що дало можливість погасити заборгованість за електричну енергію, і всім шахтам державного сектору працювати стабільно, - уточнила в. о. міністра.

Нагадаємо, у простої українські шахти знаходилися з осені минулого року, зокрема через ініціативу голови енергетичного Комітету ВР Андрія Геруса відкрити імпорт електроенергії з РФ.

Українські Національні Новини

Політика