azerbaydzhan-povidomiv-pro-zagibel-pyati-viyskovikh-u-nagirnomu-karabasi

Азербайджан повідомив про загибель п'яти військових у Нагірному Карабасі

 • 10016 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Міноборони Азербайджану заявило в понеділок про п'ятьох загиблих військовослужбовців республіки в ході суботніх сутичок в Нагірному Карабасі, передає УНН.

Як зазначається у повідомленні, військовослужбовці загинули при великомасштабних провокацій, скоєних збройними силами Вірменії по всій лінії фронту в ніч з 24 на 25 лютого.

Також у відомстві наголосили, що Вірменія порушила умови заздалегідь досягнутої за участю міжнародних посередників домовленості про винесення тіл загиблих з поля бою.

"О 12 годині 26-го лютого за посередництва ОБСЄ і Міжнародного Комітету Червоного Хреста планувалося проведення відповідних заходів з метою винесення тіл військовослужбовців з поля бою. Однак, в момент початку процедури винесення тіл, Вірменія, порушивши умови заздалегідь досягнутої за участю міжнародних посередників домовленості з метою перешкоджати проведенню операції, навмисно висунула нові неприйнятні вимоги", - додали у повідомленні.

Також наголошується, що у той же час, вірменські бойовики, використовуючи зброю різного калібру, в тому числі артилерійські установки, обстріляли позиції військ Азербайджану на інших ділянках фронту, а також зробили спробу спланованого диверсійного проникнення в декількох напрямках.

Нагадаємо, 15 січня 2017 року у результаті провокацій з боку Вірменії загинув азербайджанський військовослужбовець.

Українські Національні Новини

Новини Світу