avakov-u-parizhi-pidpisav-dogovir-pro-postachannya-55-frantsuzkikh-vertolotiv

Аваков у Парижі підписав договір про постачання 55 французьких вертольотів

 • 19729 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав в Парижі договір про постачання 55 французьких вертольотів для потреб рятувальників, поліції, Нацгвардії, прикордонників. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Антон Геращенко, передає УНН.

"Сьогодні о 10:00 в Парижі главою МВС Арсеном Аваковим від імені уряду України був підписаний договір на поставку 55 вертольотів компанії Airbus Helicopter, моделей H-125, H-145 і H-225... Вертольоти Airbus використовуватимуться службою з надзвичайних ситуацій, Національною гвардією, прикордонною службою, Національною поліцією з метою якнайшвидшого порятунку життів, запобігання і розслідування особливо небезпечних злочинів, охорони державного кордону. Вертольоти будуть розміщені в регіонах України з таким розрахунком, що вони зможуть долетіти до місця пригоди якомога швидше. Особливу увагу буде приділено залученню нових засобів порятунку в районі зони ООС, в Карпатах, прибережної зони вздовж Азовського та Чорного морів", - написав Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін анонсував закупівлю вертольотів у Франції

Згідно з угодою, французька сторона навчить сотні українських пілотів, створить в Україні сервісний центр і базу для капітального ремонту вертольотів, а також базу логістики зі складом запасних частин.

За словами Геращенко, підписання договору, який ще має ратифікувати Верховна Рада, передувала робота з вивчення світового досвіду використання вертольотів для порятунку життів людей в різних сферах роботи Міністерства внутрішніх справ України.

Вивчено були пропозиції від італійських, французьких, американських компаній.

Фінансування проекту загальною вартістю 551 млн євро буде здійснюватися за рахунок кредитних коштів, наданих французьким урядом і групою європейських банків.

Українські Національні Новини

Політика