amerikanski-viyskovi-sili-zalishatsya-v-siriyi-pislya-rozgromu-id

Американські військові сили залишаться в Сирії після розгрому ІД

 • 15602 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Американські сили залишаться на території Сирії після того, як буде одержана кінцева перемога в цій країні над терористичним угрупованням "Ісламська держава", з метою тиску на Асада та мирного розв'язання громадянської війни в Сирії. Про це йдеться в публікації The Washington Post, інформує УНН.

"Представники адміністрації США кажуть, що сподіваються використати постійне перебування американських військ на півночі Сирії для підтримки Сирійських демократичних сил, до яких входять переважно курди, щоб підштовхнути Ассада до поступок на мирних переговорах під егідою ООН у Женеві", - зазначається в тексті публікації.

Очікується, що ці переговори мають відновитися наприкінці листопада, після понад трьох років безрезультатних домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористичне угрупування "ІД" втратило 95% контрольованої території

Вважається, що різке виведення американських сил може допомогти Асаду забезпечити його політичне виживання, що було б вигідно його наближчому союзнику - Ірану.

Нагадаємо, В.Путін і Д.Трамп опублікували спільну заяву за підсумками зустрічі "на полях" саміту АТЕС у В'єтнамі. Темою обговорення було питання деескалації конфлікту в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу