v-ammani-proishla-konferentsiia-bezpekovoho-forumu-shumana-hovoryly-pro-hlobalnu-zahrozu-rf-dlia-blyzkoho-skhodu

В Аммані пройшла конференція безпекового форуму Шумана: говорили про глобальну загрозу рф для Близького Сходу

 • 25653 переглядiв

На конференції Європейського Шуманівського форуму в Аммані обговорювався глобальний характер російської загрози, наслідки російської агресії для Близького Сходу, а також зростаюче розуміння на Глобальному Півдні дестабілізуючої ролі нинішнього російського режиму, при цьому учасники висловили готовність вчитися на прикладі ефективної боротьби України у війні, що триває.

В Аммані пройшла конференція європейського форуму Шумана за підтримки Посольства України в Йорданії. Про що говорили під час заходу розповіли у Міністерстві закордонних справ України, передає УНН.

25 квітня в Аммані відбулась конференція європейського форуму Шумана з питань безпеки та оборони "ЄС та країни південного партнерства: стратегічний діалог з питань оборони, безпеки мореплавства та транснаціонального організованого злочинства".

– повідомили про тему зустрічі у дипломатичному відомстві.

Деталі

За даними МЗС України, у ході панельної дискусії "Новий порядок денний політики безпеки та оборони ЄС: уроки та вплив війни в Україні" учасники конференції погодились із глобальністю характеру російської загрози, а також можливих наслідків російської агресії для Близького сходу. 

Присутні також відзначили, що в країнах Глобального півдня поглиблюється розуміння глобальної дестабілізуючої ролі з боку нинішнього режиму рф. Вони також зауважили, що в них є готовність вивчати уроки ефективної боротьби України в умовах тотальної  війни, і цей інтерес лише зростає.

В українському дипломатичному відомстві поінформували, що організаторами цієї конференції виступили делегація ЄС в Йорданії, Центр стратегічних досліджень Йорданського Університету та аналітичний центр "Українська Призма".

Bloomberg: напад на базу США в Йорданії ставить Байдена перед найбільш значущим за його президентство29.01.24, 04:28 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна