prokuratura-madryda-prosyt-zakryty-spravu-proty-druzhyny-premier-ministra-pedro-sanchesa

Прокуратура Мадрида просить закрити справу проти дружини прем’єр-міністра Педро Санчеса

 • 21396 переглядiв

Іспанська прокуратура просить закрити справу проти дружини прем'єр-міністра Педро Санчеса через відсутність доказів.

В Іспанії прокуратура звернулася з проханням припинити попереднє розслідування проти дружини голови уряду країни Педро Санчеса, повідомляють RTVE та El Pais, передає УНН.

Деталі

Прокуратура Іспанії просить відкликати скаргу проти Бегони Гомес, дружини прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса. Сьогодні подано апеляцію на визнання звинувачень у корупції проти дружини Санчеса. Як пишуть ЗМІ, думка прокуратури має вагу, втім тільки суддя вирішує, чи починати офіційне розслідування.

Контекст

Судове розслідування щодо дружини Педро Санчеса, Бегоньї Гомес, є результатом скарги про ймовірну торгівлю впливом, поданої асоціацією "Mãos Limpas", пов’язаною з іспанськими крайніми правими.

Сьогодні асоціація заявила, що скарга, яку вона подала на початку цього місяця, ґрунтується на цифровому медіаконтенті та коментарях до телевізійних програм.

Визнаючи, що звинувачення можуть бути неправдивими, асоціація заявила, що відповідальність лежить на ЗМІ, які їх опублікували, і що, в будь-якому випадку, для визначення їх правдивості має бути використано судове розслідування.

Нагадаємо

Оголошення про початок "попереднього розслідування" в середу мадридським судом змусило лідера іспанського уряду Педро Санчеса заявити, що він розглядає можливість залишити посаду, пообіцявши наступного понеділка зробити публічну заяву про своє майбутнє.

Напередодні Санчес поскаржився на політичне обливання брудом і оголосив, що розглядає можливість піти у відставку з посади, яку обіймав із середини 2018 року.

Зокрема 52-річний політик-соціаліст скаржився, що його переслідують праві та крайні праві, використовуючи всі можливі засоби.

26.03.24, 17:02 • [views_0]