henshtab-syly-oborony-u-chetver-vidbyly-23-ataky-rosiian-na-avdiivskomu-napriamku

Генштаб: Сили оборони у четвер відбили 23 атаки росіян на Авдіївському напрямку

 • 30179 переглядiв

У четвер українські захисники витримали 93 атаки з боку російських окупантів на різних ділянках фронту, зокрема 23 штурми вони відбили лише на Авдіївському напрямку, в умовах інтенсивних бойових зіткнень.

На українському фронті відбулось у четвер 93 бойових зіткнення. Зокрема 23 атаки загарбників українські захисники відбили лише на Авдіївському напрямку. Про це йдеться у вечірньому зведені Генерального штабу Збройних Сил України, передає УНН.

Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення. Загалом, ворог завдав 4 ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

– узагальнили в Генштабі ЗСУ.

Деталі

На Куп’янському напрямку наші воїни відбили 9 атак в районах Берестового на Харківщині та Стельмахівки на Луганщині.

На Лиманському напрямку Сили оборони дали відсіч ворогу 16 разів. Росіяни намагались прорвати оборону біля Дружелюбівки Харківської області, а також Макіївки, Серебрянського лісництва Луганської області, й біля Терній та Зарічного на Донеччині.

На Бахмутському напрямку загарбники також атакували 16 разів. Ворог намагався покращити тактичне положення поблизу Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Нового, Спірного, Іванівського й Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 23 атаки. Окупанти пробували витіснити наші підрозділи із займаних рубежів в районах Очеретиного, Уманського, Невельського, Кераміка, Бердичів та Нетайлового.

Ситуація в Очеретиному складна: росіяни застосовують хімічну зброю, ЗСУ намагаються відтіснити окупантів 23.04.24, 15:52 • [views_0]

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, де ворог 14 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку росіяни за підтримки авіації, 1 раз атакували позиції наших захисників поблизу Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку загарбники не відмовляються від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра, й здійснили чергові три безуспішні атаки на позиції наших військ біля Кринків Херсонської області.

Знизилась активність стратегічної авіації рф: у Повітряних силах розповіли про наслідки ліквідації Ту-22М325.04.24, 12:23 • [views_0]

Додатково

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 2 удари по пунктах управління росіян, й 8 – по позиціям армійці рф. Крім того, наші пілоти знищили  три ЗРК противника.

А бійці з підрозділу ракетних військ та артилерії уразили ще одну позицію росіян із особовим складом.