polshcha-mozhe-dopomohty-ukraini-povernuty-cholovikiv-pryzovnoho-viku

Польща може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

 • 24722 переглядiв

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку для участі у війні проти рф.

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні у питанні повернення громадян призовного віку для участі у війні проти рф

Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні.
Будь-яка підтримка можлива у сенсі повернення на Батьківщину тих, хто може втратити право на перебування в Польщі внаслідок закінчення дії паспорту

– заявив Владислав Косіняк-Каміш.

Проте міністр не пояснив деталей щодо того, як саме Польща надасть цю допомогу.

Нагадаємо

Український уряд оприлюднив нові правила, згідно з якими паспорти чоловікам призовного віку можуть оформлятися лише всередині країни, а не в іноземних дипломатичних установах. Це призвело до того, що чоловіки віком від 18 до 59 років, які проживають за кордоном, не зможуть продовжити дію своїх паспортів або отримати нові.

Додамо

За інформацією, станом на січень 2024 року близько 4,3 мільйона українців проживають у країнах Європейського Союзу, з них приблизно 860 тисяч –чоловіки. Польща надала статус тимчасового захисту 950 тисячам українців, що робить її другою за кількістю державою після Німеччини, яка надала такий статус.

11.04.24, 19:45 • [views_0]