makron-shukaie-novoho-kandydata-na-posadu-holovy-yevrokomisii

Макрон шукає нового кандидата на посаду голови Єврокомісії

 • 67297 переглядiв

Президент Франції Макрон веде активні переговори з лідерами ЄС, щоб знайти нового кандидата, який замінить Урсулу фон дер Ляєн на посаді президента Єврокомісії.

Французький президент Макрон шукає альтернативу для керівництва Єврокомісією. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Президент Франції Еммануель Макрон веде активні переговори з лідерами Європейського Союзу з метою знайти нового кандидата на посаду голови Європейської комісії.

За інформацією, Макрон, який відіграв ключову роль у призначенні Урсули фон дер Ляєн на цю посаду п'ять років тому, розглядає кандидатуру колишнього глави Європейського центрального банку Маріо Драгі на вершину європейської інституції.

Відтак за словами джерел, президент Макрон вже провів консультації з кількома прем'єр-міністрами, включаючи главу уряду Італії.

Ці розмови набули актуальності менше ніж за два місяці до наступних виборів до Європейського парламенту.

Додамо

Урсула фон дер Ляєн, яка стала президентом Європейської комісії внаслідок угоди між Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель у 2019 році, обіцяла перетворити комісію на "геополітичну комісію". Проте, її роботу критикували за надмірну політизацію та незадовільне керівництво у сферах торгівлі, змін клімату та відносин з США.

Макрон заявив, що Франція зробить "усе можливе" для досягнення олімпійського перемир'я15.04.24, 13:38 • [views_0]